top of page

Een nieuwe zakelijke aanschaf

Een kleine greep uit de voordelen van financial lease.

Fiscale voordelen

Een groot voordeel van financial lease is dat u als ondernemer niet direct het volledige aankoopbedrag hoeft te voldoen. Dit kan vooral voor startende ondernemers erg interessant zijn, aangezien zij vaak nog niet voldoende financiële middelen hebben om een voertuig in één keer te voldoen en er vaak nog andere zaken zijn waarin geïnvesteerd dient te worden.

Bij financial lease bent u direct eigenaar van het voertuig en komt deze bij u op de balans te staan. Daardoor profiteert u van fiscale voordelen. Denk aan de investeringsaftrek, renteaftrek en fiscaal afschrijven. Zo kunt u mogelijk ook gebruik maken van bepaalde subsidies zoals bijvoorbeeld de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Maandelijkse kosten

De hoogte van je maandbedrag kan je deels zelf bepalen: je kunt een aanbetaling doen, de looptijd aanpassen of aan het einde van de looptijd een hoger slottermijn betalen. Maar we raden je aan het bedrijfsmiddel niet langer in de lease te nemen dan je het zelf wil gebruiken.

bottom of page